El cap de setmana passat va tenir lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans la XV Jornada sobre la Història de la Ciència i l'Ensenyament, organitzat per la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica. A la jornada s'hi tractaven temes de divulgació històrica, l'aplicació de la història de la ciència a l'aula, i la ciència des d'una perspectiva de gènere.

 

b2ap3_thumbnail_chatelet-251x300.png

 

Els organitzadors de la Jornada, en veure en el blog del nostre Laboratori com hem introduït la història de les matemàtiques a l'aula en diverses ocasions, ens van convidar a exposar la nostra manera de fer en una ponència que ha acabat portant per títol "Un fil matemàtic ple d'història", on es van explicar una sèrie d'activitats històriques dutes a terme el curs passat a 4t d'ESO.

La ponència va continuar amb una taula rodona on es van discutir diversos problemes que afectaven a la immersió de la història de la ciència a les aules.

 

b2ap3_thumbnail_DO53OsOWAAEFu_U.jpg-large.jpg

 

La proposta va ser molt ben rebuda i es va valorar molt el nostre esforç per dur a terme activitats per divulgar la història i utilitzar-la per fer matemàtiques a un nivell d'ensenyament obligatori, quan normalment aquesta queda, per desgràcia, restringida a un públic minoritari i molt especialista. Gràcies per la confiança en el nostre Laboratori de Matemàtiques! Seguim treballant.